Vides Independents

Després de nou mesos intensos, finalment el meu Treball Final de Grau ha vist la llum. Vides Independents és un reportatge multimèdia i interactiu sobre la lluita de les persones amb diversitat funcional per estar en igualtat de condicions amb la resta de la ciutadania. Una breu història sobre el Moviment de Vida Independent a Barcelona i a Lisboa:

‘RES SOBRE NOSALTRES SENSE NOSALTRES’

Aquest és el lema del Moviment de Vida Independent, un moviment social mundial que defensa els drets de les persones amb diversitat funcional a tenir control sobre les seves pròpies vides.  
A finals dels anys seixanta, Ed Robertsva ser la primera persona amb diversitat funcional a estudiar a la universitat de Berkeley, Califòrnia. A partir d’aquí, va néixer el Moviment de Vida Independent.
Els ideals de la vida independent i les consegüents reivindicacions per estar en igualtat de condicions amb la resta de ciutadans van anar expandint-se arreu del món.
A la península Ibèrica, però, el Moviment de Vida Independent no va començar a agafar força fins a l’última dècada del segle XX.
Captura de Pantalla 2020-05-29 a les 13.34.57
Accedeix al reportatge sencer aquí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s