El Born CC ret homenatge la figura de Montserrat Roig

Periodista, escriptora, antifeixista, feminista… totes aquestes cares de Montserrat Roig recull el Born Centre Cultural en una exposició titulada “1977. Memòria i Utopia”. A través dels seus textos, fotografies i les seves entrevistes, Barcelona recupera la figura polifacètica d’una dona que va marcar una generació.

Preservar la memòria: la clau de Montserrat Roig

L’exposició ens guia a través de l’obra de Roig començat pel seu llibre Els catalans als camps Nazis. A través de les impactants imatges que l’escriptora i periodista va recollir en el seu volum, podem endinsar-nos de ple en la feina d’investigació que la va portar a viatjar per Europa a la cerca dels testimonis catalans que havien viscut l’horror nazi.

Caracteritzada pel seu treball metòdic, Roig va aconseguir recuperar la memòria d’un dels pitjors moments de la història contemporània. Com a antifeixista declarada, l’escriptora tenia clar quina era la seva missió més important: “La nostra tasca, la dels periodistes, dels escriptors, dels artistes, és aclarir les zones fosques de la memòria col·lectiva dels nostres pobles”.

Llegeix la resta de l’article a Lluna Rebel, el mitjà digital sobre art i feminisme creat per Joana Maestre, Laia Ninot i Laura Cercós.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s